Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ze Severusova deníčku

21. 5. 2008

Milý deníčku,
dneska byl hrozný den, asi si něco udělám, ale o tom až dál.
Všechno to začalo ráno (vždycky to začíná ráno). Vzbudil mě budík (nesnáším to zvonění), hodil jsem jím o zeď. Oblékl jsem se, tedy chtěl jsem se obléknout, ale můj hábit někdo (Potter?) rozřezal na cáry. Naštěstí mám schovaný (velice důkladně) ještě jeden náhradní, takže jsem se oblékl a šel dolů na snídani. U vstupu do Velké síně jsem potkal Pottera s těmi jeho kamarády. Potter do mě vrazil a já jsem si kvůli tomju narazil zápěstí o zeď. Potter se jen smál a prý: "Máš dávat pozor!" Argh! Jak já ho nenávidím. Nejhorší na tom však je, že to všechno viděla Lily a nic na to neřekla, asi se ještě zlobí kvůli včerejšku.
Pak jsem se tedy šel nasnídat, ale jídlo bylo nějaké divné (asi ho Potter přiotrávil), tak jsem to nechal být a šel jsem raději na první hodinu.

První hodinu byly moje oblíbené lektvary, doufal jsem, že si spravím náladu. Měli jsme namíchat jednoduchý bylinný odvar na bolest v krku (Co si ten Slughorn myslí?! To ať dává prvákům!). Nevím, jak je to možné (nebo spíš vím, může za to Potter, ale jak mu to mám dokázat?), ale po přidání bodláku se mi roztekl kotlík. Slughorn mě strašně seřval a do konce hodiny jsem musel uklízet rozlitý odvar.
Další hodina bylo přeměňování a ta baba McGonagallová. No představ si, deníčku, že se mi asi na popáté povedlo přeměnit tužku v žížalu, ale ona si toho vůbec nevšimla. Pořád chválila jen Evansovou (teda Lily, říkal jsem, že jí nebudu říkat příjmením). Ne, že bych jí ty pochvaly nepřál, ale co je moc... Navíc se na ní celou dobu Potter nechutně díval!
Po skončení přeměňování byl už naštěstí oběd. Chvátal jsem, abych si pak ještě stihnul napsat úkol na formule, které byly pak, ale místo toho jsem strávil celou hodinu na záchodě (Potter!!!!!!!!!!!!!!!)
Na formulích jsem byl jediný, kdo neměl úkol a Kratiknot mě za to seřval (už druhý učitel, co mě seřval, to není náhoda, za to určitě může Potter!). Dostal jsem za trest napsat další tři svitky navíc. Hrůza!
Po formulích jsem šel do knihovny, že si udělám úkol na zítřejší bylinkářství. V knihovně jsem zahlédl Lily. Chtěl jsem si s ní promluvit, tak jsem šel k ní, ale protrhla se mi taška s učením. Madame Pinceová slyšela hluk a vyhodila mě ven, měl jsem štěstí, že jsem stačil popadnout všechny knihy. Za dveřmi stáli potter a Black (Já věděl, že se ta taška neprotrhla sama.). K mému překvapení ustoupili a pustili mě. Když jsem ale procházel kolem nich, podkopli mi nohy a rychle zmizeli v knihovně. Srabi!
Pomalu jsem se vydal ke společenské místnosti. Sedl jsem si tam do křesla u krbu a snažil se vymyslet něco o praktickém využití kouzla Accio. Za chvíli mě odtamtud vyhodil jeden sedmák, odešel jsem tedy do ložnice.
Teď tu tedy sedím na zemi a píšu a přemýšlím. Asi si něco opravdu udělám. Možná bych měl začít tím úkolem na bylinkářstvím na zítra.

Tak zatím, deníčku,
S.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

dobrý

(Blazz, 24. 11. 2008 20:34)

Dost dobrý:DDD